over ons

Sebas
Sebastiaan

WIE BEN JE?

Mijn naam is Sebastiaan Poll. Gelukkig getrouwd met Hanna en vader van drie geweldige kinderen. Ik houd van mensen, de natuur en met mijn handen bezig zijn.

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs, waarin ik -naast vakdocent- veel bezig ben geweest met het begeleiden en coachen van jongeren en collega's. Voor dat laatste heb ik in 2019 een masteropleiding afgerond, die gericht is op het dynamisch coachen van mensen.

WAT DOE JE BIJ M&H?

In eerste instantie ben ik gastheer. Daarnaast houd ik me bezig met alle praktische en financiële zaken in en rondom de boerderij. Dus zowel boekhouden als website, maar ook onderhoud en inkopen.

Als  coach bied ik mensen een luisterend oor met als doel om, vanuit naastenliefde, een ander verder te helpen in moeilijke situaties of bij lastige problemen of vraagstukken.

WAT HEEFT JOU gedreven om melk & honing op te zetten?

Vijf jaren geleden spraken mijn vrouw en ik onafhankelijk het idee van een ontzorgboerderij naar elkaar uit. In mijn eigen leven heb ik veel roerige tijden meegemaakt. Daarin had ik niet altijd een plek om tot rust te komen en een 'objectief' luisterend oor te vinden.

Melk & Honing moet zo'n plek worden. Waar je kunt landen, jezelf mag zijn. En waar wij er voor jou kunnen zijn. 

wat maakt werken bij m&H  voor jou zo leuk?

Omdat ik volledig met mijn passies bezig kan zijn: mensen, natuur, klussen en het zelf opzetten van een hulpverlenende onderneming.

Al mijn talenten kan ik hier kwijt en dat terwijl ik zinvol bezig ben. Zowel met mijn hoofd als met mijn handen op een plek die een heerlijke rust uitstraalt.

hanna2
Hanna

Wie ben je?

Hoi!
Mijn naam is Hanna Poll-van Leerdam, ik ben getrouwd met Sebastiaan, moeder van Manuel (3,5) en bonusmoeder van Isa (14) en Emma (12). 

Ik ben spontaan , een ‘spring in het veld’ en ben creatief in denken en doen. Ik hou van een grapje, maar ook van een goed gesprek bij een lekker bakkie koffie. Ik ben graag bezig (stilzitten gaat me niet goed af 😉) en uitdagingen ga ik niet uit de weg. Ik ben graag in de natuur, hou van de ruimte om me heen, de kleuren, de contrasten enz. Daar kan ik heerlijk bij wegmijmeren.

Wat doe je bij Melk & Honing?

Wat niet eigenlijk? 😊 Ik zit bijna steeds in een denkproces wat betreft Melk & Honing en zet geregeld (nieuwe) ideeën op papier en/of werk ze uit. Dit kan ik niet uitzetten! 

Verder ben ik gastvrouw en manusje van alles. Mijn gezicht zul je dus veel zien als je hier verblijft! 

Het atelier, dat wordt opgezet, zal grotendeels mijn terrein worden. Ik creëer hier zelf dingen (in alle vormen en maten) en zal hier straks ook mensen creatief begeleiden, zowel individueel als in groepen. 

Wat heeft je gedreven om Melk & Honing op te zetten?

Sebas en ik hadden, los van elkaar eigenlijk, heel erg het verlangen om er voor mensen te zijn die het zwaar hebben in deze maatschappij. Er is genoeg hulpverlening op heel veel gebieden, maar deze laagdrempelige en ongedwongen vorm zijn wij nog niet tegengekomen. Een lichtje zijn in deze vaak donkere wereld, dat zou ik heel graag willen! Ook als mij dat wat kost. Ik geloof dat dit ons doel mag zijn in het leven.

Wat maakt werken bij M&H voor jou zo leuk?

Er voor mensen zijn, zonder dat ze iets moeten. Mensen steeds meer zien opbloeien. Iets weggeven van jezelf en zien dat iemand daarvan opknapt, maar ook gewoon dat gezellige en spontane gesprekje bij de koffie en de veelzijdigheid van het werk. 

IMG-20200903-WA00021
Anneke

WIE BEN JE?

Mijn naam is Anneke Scholten, getrouwd met Berend, moeder van vier fijne volwassen kinderen, waaronder Hanna (van M&H), schoonmoeder van vier mooie mensen, oma van zeven lieve kleinkinderen. Ik ben creatief, denk graag out-of-the box, houd van levendigheid, humor en actief bezig zijn.

WAT DOE JE BIJ M&H?

Ik zie mezelf vooral als meedenktankje op de achtergrond (vooral omdat ik niet echt in de buurt woon). Verder doe ik op dit moment wat schrijfwerk voor de website. Als ik op de boerderij ben, pak ik eigenlijk aan wat er op dat moment gedaan moet worden.

WAT HEEFT JOU BEWOGEN OM BETROKKEN TE ZIJN BIJ M&H?

Behalve dat het ’t bedrijf is van één van mijn kinderen, vind ik het een heerlijke plek om er te zijn. Grote kans dat als ik in de buurt woonde en geen familie was, ik het een mooi project zou vinden om aan mee te werken! 

WAT MAAKT HET MEEDOEN BIJ M&H VOOR JOU NOU ZO LEUK?

Ik vind het er gezellig, er is altijd wel wat te doen, en ook de omgeving trekt mij erg aan. 

Bovendien is het een prachtig doel en een mooie manier om zinvol bezig te zijn voor anderen.